Skip to main content

Wij helpen Poolse mensen met de Nederlandse taal.

Nederlandse taalcursussen voor Poolse werknemers. Cursussen in groepsverband of op maat in hun eigen, vertrouwde taal. TaalStap slaat al 14 jaar de brug tussen werkgevers en werknemers die Nederlands willen leren.

De methodiek van TaalStap

Zonder kennis van de Nederlandse taal is het moeilijk om te spreken van integratie of medezeggenschap. Taalstap is een initiatief van Polska Consult Holland, dat al ruim twintig jaar bestaat en vanuit Nederland opereert.

De Nederlandse taalcursussen van Taalstap kennen een vaste systematiek en worden zowel individueel als in groepsverband gegeven op verschillende niveaus. Wat ons onderscheidt is een uitstekende Nederlandse uitspraak, kennis van zaken én cultuur in beide landen en een benadering die past bij de Poolse volksaard.

Van onze Poolse studenten vragen we niets meer dan optimisme en discipline. Als de student bereid is in zichzelf te investeren en hier tijd voor reserveert, is een verhoogd kennisniveau van de Nederlandse taal en cultuur slechts een kwestie van tijd.

Heeft jullie bedrijf Poolse werknemers in dienst en zijn jullie benieuwd wat TaalStap voor hen kan betekenen? Neem contact met ons op. Voor ieder kennisniveau hebben wij gepaste oplossingen.

 

Groepslessen
We lezen fragmenten uit kranten, simuleren telefoongesprekken, spelen taalspelletjes, voeren onze eerste korte dialogen en ten slotte praten we over onszelf in het Nederlands, over hoe het werken en leven hier is. Daarnaast verwelkomen we een Nederlands sprekende/tweetalige gast.
Individuele lessen
In Barendrecht worden doordeweeks (na werktijd) individuele lessen gegeven. Dit zijn meer intensieve sessies, waar maximaal twee cursisten aansluiten. Na bepaling van het niveau, wordt een leergang samengesteld en kunnen we starten. De lengte van het traject wordt op basis van overleg bepaald.
Bij u op kantoor
Ons lesaanbod vindt doorgaans plaats in omgeving Barendrecht (Zuid-Holland), maar ook bij u op kantoor kunnen taalcursussen worden gegeven. Deze cursussen worden op maat en in goed overleg met u afgestemd. De richtlijn die we hierin hanteren is groepen van maximaal tien personen.
Aanvullende diensten
Los van onze taalcursussen, zijn er ook andere diensten die wij kunnen leveren aan uw bedrijf. Zo adviseren en ontzorgen wij ook bedrijven die zaken willen doen in het economisch florerende Polen, of kunnen wij vanuit Taalstap fungeren als Pools/Nederlandse tolk in verschillende situaties. Vraag ons om meer informatie.

Onze lerares – Sasia nodigt uit

Mijn naam is W. Sasiadek, (Google: Sasia Deck) en ik woon en werk sinds 1981 in Nederland/Rotterdam. Ik spreek vloeiend Nederlands, begon mijn carrière als actrice en docente bij het jeugdtheater Hofplein, waarna ik een onafhankelijke beroepsopleiding office management heb gevolgd waardoor ik kon fungeren als zowel assistente als tolk.

Toen ik begon met Nederlands leek de taal voor mij een soort Arabisch, door de harde klanken en de stugge ‘G’. Nog geen maand later (na een traject van 120 uur te hebben gevolgd) vond ik het een van de mooiste talen ter wereld. Het bijspijkeren van taalkennis was en blijft voor mij altijd een groot avontuur en op een zeker moment besloot ik hier meer actief mee aan de slag te gaan.

Toen Polen in 2006 lid werd van de Europese Unie heb ik mijn eigen adviesbureau Polska Consult Holland (PCH) opgericht. Hiermee treed ik op als tussenpersoon en ondersteun ik kleine en middelgrote Pools/Nederlandse bedrijven en individuele investeerders die zich in Polen of Nederland willen vestigen maar aarzelen omdat ze niet bekend zijn met de cultuur, de taal en het bestuursrecht van het land, dat voortdurend verandert.

Onderdeel van mijn onderneming is TaalStap, vanwaaruit ik Nederlands aan Poolstaligen geef sinds 2008. TaalStap is een samensmelting van ‘Taal’ en ‘Stap’, omdat taalontwikkeling stapsgewijs gaat en niemand ooit is uitgeleerd. Bel me vooral bij interesse in een cursus voor een of meerdere Poolse werknemers.

Een succesvolle leercurve vraagt om tweerichtingsverkeer. Onze docenten hebben beproefde methoden, kennis van de Nederlandse en Poolse taal en zowel theoretische als praktische ervaring: genoeg in huis om kennis van taal (én cultuur) over te dragen.
Onze reguliere groepen op de zondag starten eind januari 2024.
Nederlands vanaf het begin, met een gemotiveerde leraar in de klas die cursisten bij de hand neemt en zoveel mogelijk aanpast aan het niveau.

Op locatie, met alle aandacht.

Op locatie lesgeven vinden we om meerdere redenen belangrijk.
Interactie met de cursisten, de mogelijkheid voor cursisten om met gelijkgestemden te spreken en netwerken, en omdat het zelfstandig moeten volgen van een online module snel kan leiden tot afleiding of een gebrek aan motivatie.
Onze Nederlandse A1-boeken leren de taal volledig vanuit de Basis. Veel illustraties, originele geheugensteuntjes, rebussen: de feedback op het lesmateriaal is zeer positief en in combinatie met het E – Platform voor huiswerk kan de cursist overal online zijn leergang bijhouden en inzien.
Nederlands voor Poolstaligen, op locatie met alle aandacht.

Groepsles op zondag - Particulier

15

per uur (vanaf prijs)
 • 6-8 personen
 • A1 – Basis, en/of A2-lessen voor lichtgevorderden
 • 10 bijeenkomsten, ieder drie uur (totaal 30 uur)
 • Startdatum 1 september 2024
 • Barendrecht – Carnisselande, naast IKEA

Groepsles op Zaterdag - voor Bedrijven

80

per uur (vanaf prijs)
 • 6-8 personen
 • A1 – Basis, ook A2-lessen voor lichtgevorderden
 • 12 bijeenkomsten, ieder drie uur (totaal 36 uur)
 • Startdatum in overleg bij deelname 6-8 personen
 • Locatie – op uw bedrijf, regio Zuid-Holland
 • Voor lessen op uw bedrijf kunnen wij een offerte op maat verzorgen

Individuele lessen doordeweeks (’s avonds/of tijdens werktijd, ook op uw bedrijf)

50

per uur
 • € 50,- per uur per persoon, € 35,- pppu bij twee personen
 • A0/A1/A2/B1-lessen voor beginners en (licht)gevorderden
 • Duur, nader overeen te komen, afhankelijk van niveau
 • Startmoment flexibel
 • Barendrecht – Vrouwenpolder
 • Voor lessen op uw bedrijf kunnen wij een offerte op maat verzorgen

Plaatsen in het WEEKEND zijn beperkt, reageer direct

Referenties

Patrycja SobczykIk kan iedereen een cursus bij Taalstap aanbevelen.

Ik woon inmiddels vijf jaar in Nederland en werk in de hotelbranche. Nederlands is mijn tweede (vreemde) taal. Ik zou niemand anders dan Sasia als lerares willen hebben, want ze vervult haar plicht 100%. Ik had eerlijk gezegd weinig vrije tijd om te studeren door mijn werk, maar de flashcards die ze gebruikt zijn een geweldig idee – ze testen je kennis. Ook doen we leuke spelletjes door bijvoorbeeld woorden te raden, om via die weg je woordenschat te verbreden. Ik ben erg tevreden over de cursus, hoewel ik het jammer vind dat hij snel afgelopen was en een vervolgcursus me goed zou doen.

Ewelina KnapekMeer zelfvertrouwen gekregen door de cursus

Sinds drie jaar ben ik in Nederland. Ik werk via het Tempo Team. Wat ik fijn vind is dat de lerares geeft om uitspraak, fouten corrigeert en ons uitdaagt. Ze is best veeleisend op dit vlak. Gelukkig had ik genoeg tijd voor huiswerk, waardoor ik met zelfvertrouwen kon beginnen aan de lessen en de spelletjes die we deden. De lessen zelf vinden plaats in een aangename sfeer. Wat voor mij een groot pluspunt was, dat is dat we op beginnersniveau les kregen in onze eigen taal.

Karol Fojcik & Edyta TkoczLeren derde taal erbij

Mijn vrouw en ik wonen drie jaar in Rotterdam en werken hier via een uitzendbureau. We spreken allebei Engels en daarnaast is Nederlands onze ‘extra’ taal. De boeken zijn vriendelijk geschreven. Het tempo bij Taalstap lag vrij hoog, maar de samenwerking was erg prettig en Sasia is zeer behulpzaam. De lessen werden op een onstpannen, stressvrije manier gegeven.

Contactformulier. Wel zo makkelijk.

Overweeg jij om een of meerdere Poolse werknemers een taalcursus te laten volgen bij TaalStap? Vul het contactformulier in, of bel op +31 6 29 29 39 59.