Skip to main content

Over

Aanvullende diensten
Los van onze taalcursussen, zijn er ook andere diensten die wij kunnen leveren aan uw bedrijf. Zo adviseren en ontzorgen wij ook bedrijven die zaken willen doen of willen investeren in vastgoed in het economisch florerende Polen. Ook kunnen wij vanuit Taalstap fungeren als Pools/Nederlandse tolk in verschillende situaties.

Waarom zakendoen of investeren in Polen waardevol kan zijn:
Sinds een paar jaar is Polen een van de populairste bedrijfslocaties in Europa. De centrale ligging, de aantrekkelijke arbeidsmarkt en de faciliteiten voor buitenlandse investeerders zijn slechts enkele voordelen van het starten van een bedrijf in Polen.

Polen staat op de 33e plaats van 190 landen uit de hele wereld wat betreft investeringsaantrekkelijkheid, op de 3e plaats binnen de CEE-landen en op de 9e plaats wat betreft het aantal greenfield-investeringen. Lage belastingen, effectieve bescherming van de rechten van investeerders, het gemak waarmee een bedrijf kan worden opgericht, een stabiel macro-economisch klimaat en toegang tot geschoolde arbeidskrachten trekken sinds enkele jaren veel investeerders aan.

Strategische ligging
Polen ligt in het centrum van Europa, waar de belangrijkste verbindingswegen elkaar kruisen. Het heeft ook toegang tot de zee met vele havens.

Marktpotentieel
Polen heeft met zijn 38,43 miljoen inwoners de zesde grootste bevolking van de Europese Unie. Dit is voordelig voor de binnenlandse consumentenmarkt. Ook zijn er meer dan 1200 centra in het land gebouwd, waar zo’n 300.000 mensen van werk worden voorzien. Dit maakt Polen tot een zeer geschikte locatie voor BPO (Business Process Outsourcing), R&D (Research & Development) en SSC (Shared Service Centres).

Investeringsstimulansen
Denk hierbij aan overheidssubsidies en ‘speciale economische zones’ met interessante belastingvoordelen.

Stabiele economie
De Nationale Bank van Polen heeft in 2019 en 2020 een bbp-groei van meer dan 3,5% vastgesteld, terwijl het EU-gemiddelde rond de 2% ligt.

Meer weten over de mogelijkheden van zakendoen of investeren in Polen? Vraag ons om meer informatie.

Contactformulier. Wel zo makkelijk.

Overweeg jij om een of meerdere Poolse werknemers een taalcursus te laten volgen bij TaalStap? Vul het contactformulier in, of bel op +31 6 29 29 39 59.