Skip to main content

Groepslessen

Drie uur op zondagochtend lijkt misschien lang, maar vaak blijkt dat het eigenlijk te kort is. Als we elkaar hebben begroet en koffie of thee hebben gedronken, beginnen we met het wekelijkse lesmateriaal. Ook is er tijd voor aanvullende informatie, spreekwoorden en het huiswerk van de voorgaande week. We lezen fragmenten uit kranten, simuleren telefoongesprekken, spelen taalspelletjes, voeren onze eerste korte dialogen en ten slotte praten we over onszelf in het Nederlands, over hoe het werken en leven hier is. Daarnaast verwelkomen we een Nederlands sprekende/tweetalige gast. Het staat iedereen vrij om op zondagochtend om 11 uur, in Barendrecht Carnisselande een kijkje te komen nemen om in het kader van een ‘open huis’ te zien hoe onze lessen worden gegeven.

Groepslessen
Bij de groepslessen van TaalStap zijn Poolse werknemers snel op de juiste plek. We lezen fragmenten uit kranten, simuleren telefoongesprekken, spelen taalspelletjes, voeren onze eerste korte dialogen en ten slotte praten we over onszelf in het Nederlands, over hoe het werken en leven hier is. Daarnaast verwelkomen we tijdens ieder traject een Nederlands sprekende/tweetalige gast, die de cursisten ondervraagt in het Nederlands om het ijs te breken.

Alle Nederlandse grammatica leggen we uit in het Pools. ‘Begrijpen, onthouden, herhalen’ is ons uitgangspunt tijdens de leergang. Hoofddocente Sasia woont hier al veertig jaar, kent beide talen (en culturen) en weet precies waar beginnende cursisten mee geholpen zijn. Dus geen Nederlandse docent(e) die probeert te onderwijzen in het Engels, of een Poolse docent(e) die wel goed Pools, maar op beginnend niveau Nederlands spreekt: het beste van beide culturen verwerkt in één cursus.

Wanneer:
De groepslessen van TaalStap starten op 8 en 14 januari 2023 op zaterdag- en zondagochtend (09:00). De lessen duren drie uur (elf bijeenkomsten, 33 uur totaal) en worden gegeven in groepen van 6-10 personen.

Groepslessen kunnen in overleg ook starten op afwijkende momenten. Zie ook het lesaanbod voor meer informatie, of stel een vraag telefonisch of via ons contactformulier.

Niveau:
Basis A1
Lichtgevorderden A2/B1

Locaties:
Voor onze fysieke bijeenkomsten bestaan meerdere locaties, al vinden de meeste cursussen plaats in Barendrecht (Carnisse-Veste of Vrouwenpolder). Na Rotterdam Zuid- AHOY na 3 km de afslag nemen richting IKEA Barendrecht. Ook is het uiteraard mogelijk om op aanvraag een cursus te laten plaatsvinden op een bedrijfslocatie.

Contactformulier. Wel zo makkelijk.

Overweeg jij om een of meerdere Poolse werknemers een taalcursus te laten volgen bij TaalStap? Vul het contactformulier in, of bel op +31 6 29 29 39 59.